Upptack Tarnaby Aktiviteter Bowling 2

Bowling

Tärnaby bowling finns på Folkan i Tärnaby. Här finns fyra banor och allt du behöver för att bowla. Glass, kaffe, m m finns att köpa.

Mer information och öppettider hittar ni här.


Upptack Tarnaby Aktiviteter Sommartid Trana i fjallen Utegym 1

Träna i Fjällen

Vad kan vara mer rätt än att åka till fjällen på en träningsresa. Här kan du springa eller gå på många leder och stigar som tar dig direkt upp på fjället. Upplev ett träningspass på Laxfjället med löpning i oslagbar natur. Tärnaby erbjuder även fina eljuspår och om du vill kan du styrketräna i något av hotellens gym. För dig som vill springa tävlingar i fjällmiljö så hittar du Fjällvindens löpartävlingar på deras hemsida.

Det finns även ett nytt och spännande utegym på Vikmyran.


Upptack Tarnaby Aktiviteter Sommartid Cykla Cykel 1

Cykling

I Tärnaby finns många möjligheter för dig som cykla. Upp på fjället eller längs med spännande vägar och stigar. Cykel är ett perfekt sätt att uppleva naturen och det finna flera spännande utflyktsmål som du når enkelt med cykeln.

Mer information om cykel hittar du i Cykelguiden för Tärnaby och Hemavan.


Upptack Tarnaby Aktiviteter Sommartid Kajak Paddla Kanot mckayla crump iCSdFlJXhTM unsplash TEMP 1

Paddling

Glid fram över stilla fjällsjöar och längs fridfulla åar, passa på att njuta av Västerbottensfjällen från vattnet. I Tärnaby kan du enkelt hyra kanot på Tärnaby Fjällhotell och starta paddlingen där, eller ta med dig kanot eller kajak till någon av de många vattendrag som finns i närområdet. En naturupplevelse för livet.


Upptack Tarnaby Aktiviteter Sommartid Vandring shutterstock 63548917 TEMP

Fjällvandring

Oavsett om du är luttrad hajkare eller nyfrälst fjällentusiast har Tärnaby fjällvandringen för dig. Laxfjället, Ryfjället, Atoklimpen och Drottningleden är några av de leder som bjuder på oförglömliga naturupplevelser för hela familjen.


Upptack Tarnaby Aktiviteter Sommartid Fiske Flugfiske samantha deleo 5P3Exq WGAs unsplash TEMP 1

Fiske

Tärnaby och dess omgivningar bjuder på lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren. Oavsett om du vill spinnfiska, flugfiska eller fiska från båt så kommer du få en fiskeupplevelse i världsklass.

Du kan fiska på fjällsjöar i statens vatten ovan odlingsgränsen, då behöver du Länsstyrelsens fiskekort. I dalgångarna finns det istället flera fiskevårdsområden (FVO) att välja mellan.

Köp fiskekort på Natureit.se eller via länkarna nedan för respektive fiskevårdsområde.