PistkartaPrislista liftkortKöp liftkort

|

Varierande backar för alla skidåkare

I Tärnabys skidsystem finns varierande backar för både stora och små skidåkare. Prova att glida fram på fjället med hela familjen eller testa någon av våra mer utmanande backar. Vi är stolta över våra backar och den historia som finns i Tärnaby. Vi tar hand om backarna på bästa sätt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt i pisten.

Utforsakning Tarnaby Alpint Ingemarbacken Skidakning Fjall Slalom 1

HISTORISK BACKE

Ingemarbacken

Den historiska Ingemarbacken som hjälpt många skidåkare att nå toppen i världen. Med sin bredd och kuperade terräng blir den snabbt en favorit för många.

Tarnaby Anjabacken Nedfart Pist Utforsakning Alpint Slalom

FRÅN TOPPEN AV ANJALIFTEN

Anjabacken

Anjabacken har fått sitt namn från Tärnabys fantastiska skidåkerska Anja Pärson och går hela vägen från toppen av Anjaliften och ner till Sjön Gautan.

Utforsakning Offpist Tarnaby Alpint Skidakning Fjall Slalom Liftsystem 2

HÖGSTA PUNKTEN

Hassebacken

Hassebacken är ett måste för er som vill åka från anläggningens allra högsta punkt. Den startar vid Linbanans avstig  och tar dig från kalfjället, genom björkskogen och ner till Sporthotellet.

Utforsakning Offpist Tarnaby Alpint Skidakning Fjall Slalom Liftsystem 3

LÅNG OCH VARIERANDE

Mickelpasset

En av våra mest åkta backar. Mickelpasset är en lång och varierande backe som bjuder på härliga svängar samtidigt som du får njuta av Laxfjällets vyer på vägen ner.

|

Namn du känner igen

De flesta av våra backar har fått sina namn efter kända åkare från Tärnaby. Ingemar Stenmark och Anja Person känner många till, men även världsåkare som Jens Byggmark och Magdalena Fjällström har backar uppkallade efter sig.